De Timpe Bilthoven

De Timpe Bilthoven, het nieuwbouw project in Bilthoven

Recent is het startschot gegeven voor project De Timpe Bilthoven aan de Rembrandtlaan/Jan Steenlaan naast station Bilthoven. Het gaat om de nieuwbouw van een complex waarin een hotel wordt gevestigd samen met meerdere appartementen, kantoren en eventueel winkels. Er komt ook een ondergrondse parkeergarage.

Op de plaats waar nu FlexCentraal, Difrax en andere kantoren staan, wordt een herontwikkeling voorbereid. Bij deze herontwikkeling wordt ook de naastgelegen kavel van voorheen autobedrijf Bochane betrokken. In de nieuwe situatie zal daar een nieuw kantoorgebouw voor o.a. FlexCentraal komen.

Als dat klaar is, worden het bestaande pand van FlexCentraal en de villa “De Timpe” op de hoek van de Rembrandtlaan en de Jan Steenlaan afgebroken en wordt gestart met de realisatie van het hotel, de winkels en de appartementen. Het plan is dat er een hotelvoorziening wordt ontwikkeld met het concept ‘levensloopbestendig wonen’. De naastgelegen appartementen worden zo gebouwd dat bewoners zolang mogelijk in de vertrouwde thuissituatie kunnen blijven wonen. Zij kunnen dan net als de hotelgasten gebruik maken van alle aanwezige zorg- en servicefaciliteiten van het hotel.

De Timpe en de Life Science As

Voor de gemeente is het project belangrijk met het oog op de ontwikkeling van de Life Science as en de aansluiting op het toekomstige Utrecht Science Park (de Uithof). Station Bilthoven wordt het OV-knooppunt van de Life Science As (de kennisinstellingen en innovatieve bedrijven vanaf het terrein Berg & Bosch tot aan Utrecht Science Park). Met de ontwikkeling van deze Life Science As wil de gemeente de kennisregio Utrecht versterken en een aantrekkelijk vestigingsklimaat in De Bilt creëren. De verwachting is dat De Timpe in 2018 klaar zal zijn.

De architect van het project is Architektenburo Archivice uit Amersfoort. Op hun site staat uitgebreide informatie over De Timpe.

Een artist impression van het nieuwe project zie je hieronder:

 

De Timpe  Bilthoven: FlexCentraal nabij Hotel Heidepark Bilthoven

Op de plek van FlexCentraal komt een hotel. FlexCentraal verhuist 50 meter verder op.

Comments are closed